Alt om Giftinformasjonen
Viser 12 treff
- Egg med for høyt D-vitamininnhold tilbakekalles
Egg med for høyt D-vitamininnhold tilbakekalles
Sist endret
Nortura tilbakekaller egg grunnet forhøyet nivå av vitamin D. Folkehelseinstituttet har gjort en beregning på hvor mange egg som kan spises før akutte helseeffekter kan oppstå.Nyhet - Hvis ulykken er ute
Hvis ulykken er ute
Sist endret
Plakat fra Giftinformasjonen som viser oversikt over anbefalte tiltak ved mistanke om forgiftning eller eksponering for skadelige kjemikalier og stoffer i nærmiljøet. Omfattende oversikt over legemidler, kjemikalier og produkter som kan gi forgiftninger og irritasjoner.Plakat - Planter og forgiftninger
Planter og forgiftninger
Sist endret
Oversikt over planter som enten er giftige, eller kan gi svie/irritasjon, evt. mage- og tarmsymptomer. Brosjyren vil utgå når restlageret er tomt. Den vil ikke oppdateres, men innholdet er fortsatt gyldig.Brosjyre - Unngå soppforgiftning i høst
Unngå soppforgiftning i høst
Sist endret
Matsopp og giftig sopp kan vokse side om side, så det er viktig å sjekke hver enkelt sopp når du er på sopptur.Nyhet - Unngå å bli kullosforgiftet i sommer
Unngå å bli kullosforgiftet i sommer
Sist endret
Ferietid betyr for mange båtliv, hyttekos, grilling, telting, campingturer og festivaler. Giftinformasjonen erfarer at flere blir forgiftet med gassen karbonmonoksid (kullos) i denne tiden.Nyhet - Giftige sopper i Norge
Giftige sopper i Norge
Sist endret
Oversikt over giftige sopper og beskrivelse av symptomer på soppforgiftning. Brosjyren er tilgjengelig på flere språk.Brosjyre - Paracetamolforgiftninger
Paracetamolforgiftninger
Sist endret
Risikoen for bivirkninger er liten når paracetamol brukes i anbefalte doser. I høye doser er det derimot fare for forgiftning og leverskade, det gjelder både store enkeltdoser og hvis en høyere dose tas daglig over tid.Artikkel - Giftige sopper, planter og bær
Giftige sopper, planter og bær
Sist endret
Mange sopper inneholder giftige stoffer. Personer med fremmedkulturell opprinnelse bør være spesielt oppmerksomme på at gode matsopper i hjemlandet kan likne på giftsopper som vokser i Norge.Artikkel - Årsrapport for Giftinformasjonen 2021
Årsrapport for Giftinformasjonen 2021
Sist endret
Giftinformasjonen fikk i 2021 flere henvendelser enn noe tidligere år. Økning ses i de fleste kategorier av henvendelser, og det er få vesentlige endringer fra tidligere år selv om samfunnet fortsatt har vært påvirket av koronapandemien og varierende restriksjoner.Rapport - Årsrapport for Giftinformasjonen 2020
Årsrapport for Giftinformasjonen 2020
Sist endret
Giftinformasjonen hadde i 2020 flere henvendelser enn noe tidligere år. Statistikken viser primært en generell økning i de fleste kategorier av henvendelser, og det var få vesentlige endringer fra tidRapport - Myter og fakta om forgiftninger
Myter og fakta om forgiftninger
Sist endret
Giftinformasjonen mottar hvert år mange telefoner fra bekymrede foreldre til barn som har spist eller smakt på planter og bær, legemidler og kjemikalier. Ofte er det ingen grunn til bekymring.Artikkel - Hvorfor tar vi opp samtaler til Giftinformasjonen?
Hvorfor tar vi opp samtaler til Giftinformasjonen?
Sist endret
Når Giftinformasjonen gir deg direkte råd i forbindelse med mulige forgiftninger, regnes dette som helsehjelp på samme måte som når du går på legevakta eller til fastlegen.Artikkel