Hopp til hovedinnhold
FHI logo

Arbeidsrom for ansatte og spiserom

Publisert

Råd for arbeidsrom og spiserom.

Det er behov for både spiserom (pauserom) og arbeidsrom for ansatte. Dette for å ivareta taushetsplikten ovenfor beboere 1 for å ivareta ansattes helse og velferd, samt ro for å kunne utføre arbeidsoppgaver.2 Virksomheten skal normalt ha spiserom eller tilgang til tilfredsstillende lokaler utenom virksomheten.3

Krav til arbeidsrom og spiserom

  • Møbler bør ha glatte overflater og avtørk bare overflater. Møbeltrekk bør være lette å rengjøre uten å ta av trekket, og ha væskebarriere for å unngå forurensning av puter og polstring under.4-6
  • Rommet bør være stort nok til at en kan holde avstand til andre kollegaer.6
  • Spiserom og arbeidsrom bør ha glatte overflater og avtørk bare overflater.4-6
  • Gulv bør ikke bli fysisk påvirket av vaske- og desinfeksjonsmidler som anvendes i helsetjenesten, og bør kunne tørke raskt.5-8
  • Rommene bør ha god ventilasjon.9,10
  • Det bør være tilgang på både håndvask og dispenser for hånddesinfeksjon på rommene.5,11
Publisert
Fant du det du lette etter?