Oppstartsseminar for Senter for bærekraftig kosthold
Arrangement
|Publisert
Vi inviterer til oppstartsseminar den 21. mars 2023 kl. 09:00 – 12:00. Møtet blir fysisk i Folkehelseinstituttets auditorium i Lovisenberggata 8 i Oslo og digitalt via Teams. Det er førstemann til mølla når det gjelder påmelding til fysisk deltakelse. Påmeldingsfristen er 14. mars 2023.
Senter for bærekraftig kosthold ved Folkehelseinstituttet ble etablert i januar 2023. Senteret skal være et ledende kunnskaps- og forskningssenter som baner vei mot et mer bærekraftig kosthold, gjennom overvåking og tverrfaglig forskning.
Det er førstemann til mølla når det gjelder påmelding til fysisk deltakelse.
Påmeldingsfristen er 14. mars 2023.
Program
08.30-09.00 |
Registrering |
|
09.00 |
Åpning og innledning |
Camilla Stoltenberg, Direktør FHI Cathrine Thomsen, Avdelingsleder Avd. Mattrygghet, FHI |
09.15 |
Bærekraftig kosthold, hva er det og hva betyr det nasjonalt og globalt? |
Helle Margrete Meltzer, Tidligere forskningssjef Avd. Mattrygghet, FHI |
09.30 |
Presentasjon av Senter for bærekraftig kosthold |
Line Småstuen Haug, Seniorforsker Avd. Mattrygghet, FHI Liv Elin Torheim, Avdelingsdirektør Fysisk helse og aldring, FHI |
09.45 |
Mat og miljøgifter |
Helle Katrine Knutsen, Seniorforsker Avd. Mattrygghet, FHI |
10.05 |
Kaffe/frukt |
|
10.30 |
NewTools: Et FHI-ledet prosjekt med 28 partnere som skal utvikle skårer for matvarers ernæringsmessige kvalitet og miljømessige- og sosiale bærekraft. |
Marianne Hope Abel, Forsker Avd. Fysisk helse og aldring, FHI |
10.45 |
NOR-Eden-prosjektet: Sunt og bærekraftig kosthold i Norge |
Lene Frost Andersen, Professor Universitetet i Oslo |
11.00 |
Spørsmål og kommentarer |
|
11.10 |
Hvordan kan Senter for bærekraftig kosthold være til nytte for Helsedirektoratet? |
Ole Berg, Seniorrådgiver Helsedirektoratet |
11.20 |
Hvordan kan Senter for bærekraftig kosthold være til nytte for Miljødirektoratet? |
Erlend Spikkerud, Fagdirektør miljøgiftavdelingen, Miljødirektoratet |
11.30 |
Servering av enkel lunsj |
|