Hopp til hovedinnhold
FHI logo

Mat og berekraft

Arrangement

|

Publisert

Kva er eit berekraftigkosthald, og kven skal vi tru på?

Arrangementsdetaljer

  • 30.05.2024
  • 14:30 - 17:15
  • Seminar
  • Utgard fleirbrukshus i Lom
  • Foredragsholder: Helle Margrete Meltzer, Helle Katrine Knutsen, Hallvard Helland, Marte von Krogh, Lene Frost Andersen, Espen Løkeland-Stai, Arne Brimi og Astrid Bjerkås
Gruppebilde av foredragsholderene

Program

16.30: Enkel servering i foajeen i Utgard

17.00 Velkomst og introduksjon
Isabelle Budin Ljøsne og Line Småstuen Haug, Folkehelseinstituttet
Rita Mundal, Lom folkebibliotek

17.10 Hva er et bærekraftig kosthold … egentlig?
Helle Margrete Meltzer, tidlegare forskingssjef ved Folkehelseinstituttet

17.20 Er sunn mat det samme som bærekraftig mat?
Lene Frost Andersen, Nasjonalt råd for ernæring og UiO

17.30 Er maten vi spiser trygg?
Helle Katrine Knutsen, Folkehelseinstituttet

17.40 Sjølvforsyning og berekraftig matproduksjon: «Mission (im)possible»?
Espen Løkeland-Stai, forfattar av «Mellom bakkar og kjøttberg»

17.50 Framtidas bonde
Hallvard Helland, Oppland Bonde- og Småbrukarlag

18.00 Kokken sine tankar om berekraft
Arne Brimi, kokk og gründer

18.10 Hvordan jobber Matvalget med å fremme en ny standard for offentlig måltidskultur
– og hvilke matvalg kan vi alle ta for å bidra til et mer bærekraftig matsystem i Norge?
Marte von Krogh, Matvalget

18.25–19.15 Paneldebatt
Astrid Bjerkås, Helsedirektoratet, leiar debatten
Spørsmål frå salen.

19.15 Avslutning
***
19.30 Middag på BrimiBue - egen påmelding og betaling

Publisert
Fant du det du lette etter?