Mat og berekraft
Arrangement
|Publisert
Kva er eit berekraftigkosthald, og kven skal vi tru på?
Arrangementsdetaljer
- 30.05.2024
- 14:30 - 17:15
- Seminar
- Utgard fleirbrukshus i Lom
- Foredragsholder: Helle Margrete Meltzer, Helle Katrine Knutsen, Hallvard Helland, Marte von Krogh, Lene Frost Andersen, Espen Løkeland-Stai, Arne Brimi og Astrid Bjerkås

Program
16.30: Enkel servering i foajeen i Utgard
17.00 Velkomst og introduksjon
Isabelle Budin Ljøsne og Line Småstuen Haug, Folkehelseinstituttet
Rita Mundal, Lom folkebibliotek
17.10 Hva er et bærekraftig kosthold … egentlig?
Helle Margrete Meltzer, tidlegare forskingssjef ved Folkehelseinstituttet
17.20 Er sunn mat det samme som bærekraftig mat?
Lene Frost Andersen, Nasjonalt råd for ernæring og UiO
17.30 Er maten vi spiser trygg?
Helle Katrine Knutsen, Folkehelseinstituttet
17.40 Sjølvforsyning og berekraftig matproduksjon: «Mission (im)possible»?
Espen Løkeland-Stai, forfattar av «Mellom bakkar og kjøttberg»
17.50 Framtidas bonde
Hallvard Helland, Oppland Bonde- og Småbrukarlag
18.00 Kokken sine tankar om berekraft
Arne Brimi, kokk og gründer
18.10 Hvordan jobber Matvalget med å fremme en ny standard for offentlig måltidskultur
– og hvilke matvalg kan vi alle ta for å bidra til et mer bærekraftig matsystem i Norge?
Marte von Krogh, Matvalget
18.25–19.15 Paneldebatt
Astrid Bjerkås, Helsedirektoratet, leiar debatten
Spørsmål frå salen.
19.15 Avslutning
***
19.30 Middag på BrimiBue - egen påmelding og betaling