Hopp til hovedinnhold
FHI logo

Fra NCD rapporten

7 treff
  1. Saltinntak (indikator 8)

    Saltinntak (indikator 8)

    Oppdatert

    Indikatoren beskriver følgende: Gjennomsnittlig saltinntak (natriumklorid) per dag målt i gram hos personer alder 18 år og eldre.
    Indikatorer for ikke-smittsomme sykdommer (NCD)
    ncd-topp.png
  2. Mettet fett (indikator 15)

    Mettet fett (indikator 15)

    Oppdatert

    Indikatoren beskriver følgende: Gjennomsnittlig andel av totalt energiinntak fra mettet fett blant voksne i alder 18 år og eldre.
    Indikatorer for ikke-smittsomme sykdommer (NCD)
    ncd-topp.png
  3. Lavt inntak av frukt og grønnsaker (indikator 16)

    Lavt inntak av frukt og grønnsaker (indikator 16)

    Oppdatert

    Indikatoren beskriver følgende: Andel av voksne i alder 18 år og eldre som spiser under 5 porsjoner frukt og grønt per dag.
    Indikatorer for ikke-smittsomme sykdommer (NCD)
    ncd-topp.png
  4. Kolesterolnivå (indikator 17)

    Kolesterolnivå (indikator 17)

    Oppdatert

    Indikatoren beskriver følgende: Gjennomsnittlig kolesterol blant voksne.
    Indikatorer for ikke-smittsomme sykdommer (NCD)
    ncd-topp.png
  5. Høyt kolesterol (indikator 17)

    Høyt kolesterol (indikator 17)

    Oppdatert

    Indikatoren beskriver følgende: Andel som har høyt kolesterol blant voksne.
    Indikatorer for ikke-smittsomme sykdommer (NCD)
    ncd-topp.png
  6. Begrense mettet fett (indikator 21)

    Begrense mettet fett (indikator 21)

    Oppdatert

    Indikatoren beskriver følgende: Innføring av nasjonale strategier for å begrense mettet fett og praktisk talt eliminere industrifremstilt transfett fra matvarer.
    Indikatorer for ikke-smittsomme sykdommer (NCD)
    ncd-topp.png
  7. Begrense markedsføring rettet mot barn (indikator 23)

    Begrense markedsføring rettet mot barn (indikator 23)

    Oppdatert

    Indikatoren beskriver følgende: Politiske strategier for å begrense markedsføring rettet mot barn av mat og drikke som har høyt innhold av mettet fett, transfettsyrer, tilsatt sukker eller salt.
    Indikatorer for ikke-smittsomme sykdommer (NCD)
    ncd-topp.png