Samarbeid om kunnskaps- og beslutningsstøtte internt i FHI
Artikkel
|Publisert
Vårt fagmiljø i Folkehelseinstituttet samarbeider tett med medarbeidere i andre områder av instituttet der det er mulig og hensiktsmessig - både i våre egne og deres oppdrag.
Folkehelseinstituttets samfunnsoppdrag er blant annet å produsere, oppsummere og kommunisere kunnskap for å bidra til gode folkehelse og gode helse- og omsorgstjenester gjennom en rekke eksterne og interne oppdrag og samarbeid.
Vårt fagmiljø i FHI bidrar sterkt til dette.
Hva gjør vi?
Vi samarbeider med andre deler av FHI om:
- Konkrete kunnskapsoppsummeringer
- Forskningssøknader og tilbudsbrev i konkurranse om eksterne midler
- Metodehåndboka vår
- Kunnskaps- og metodestøtte
- Undervisning
- Fagfellevurderinger
Nettverk
Vi er også ansvarlig for, og deltar i en rekke nettverk - blant annet:
-
Nettverk for kvalitativ forskning samler medarbeidere fra hele FHI som arbeider med eller er interessert i kvalitativ forskning og metode, på primær- og sekundærforskningsnivå. Vi har månedlige nettverksmøter med tema og innleder der alle interesserte er invitert. Kontaktperson er for nettverket er Heid Nøklebye.
- Nettverk for systematiske oversikter er et samarbeid mellom Direktoratet for medisinske produkter (DMP) og FHI. I nettverket kan alle fra DMP og FHI som er interessert i systematisk kunnskapsoppsummering, kvantitativ forskning og metode delta. Vi har månedlige nettverksmøter og alle kan komme med innspill om tema. Kontaktperson for nettverket er Jon Vidar Gaustad (DMP) og Liv Giske (FHI).
- Nettverk for litteratursøk og referansehåndtering er åpent for alle medarbeidere i FHI som er interessert i søkeprosessen til ulike kunnskapsoppsummeringer. Vi har månedlige nettverksmøter der vi diskuterer fag, deler informasjon, og holder hverandre oppdatert. Faste møtedeltagere er ansatte i FHIs bibliotek, samt bibliotekarene i Område for helsetjenester og DMP. Kontaktperson er for nettverket er Marit Johansen.
Hva kan vi tilføre andre fagmiljø i FHI?
Vi har ambisjoner om å dra mer og bedre veksel på intern kompetanse fra medarbeidere i hele instituttet i våre oppdrag når det er mulig og hensiktsmessig. Vi ønsker også å bidra inn i oppgaver i andre deler av instituttet der vår spisskompetanse naturlig bør brukes. Det interne samarbeidet kan være i form av bidrag til faglige nettverk, fagfellevurderinger, som medforfattere av kunnskapsoppsummeringer eller andre typer publikasjoner, i referansegrupper, søknader om forskningsmidler, høringsinnspill, undervisning eller i oppgaver som har mer organisatoriske mål i FHI - som å gi innspill til, eller delta i interne arbeidsgrupper.
Vi ønsker at det skal være lav terskel for å ta kontakt med oss for drøfting av mulige samarbeid, og vi ønsker også at både initiativ til samarbeid, samt pågående og avsluttede samarbeid skal synliggjøres for inspirasjon til ytterligere interaksjoner internt i FHI.