Hopp til innhold

Rapport

Strategimøte 2015: Laboratoriediagnostikk ved nye og utbruddsaktuelle virusinfeksjoner (Strategirapport)

  • Utgitt: 2016
  • Av: Folkehelseinstituttet
  • Pris: 0kr
  • Forfattere: Dudman, Susanne G.; Samdal, Helvi Holm; Dorenberg, Dagny Haug; Christensen, Andreas; Skaare, Dagfinn.
  • ISBN TRYKT: 978-82-8082-628-2
Strategimøte 2015.jpg

Rapporten inneholder oppsummering og anbefalinger slik det kom fram på møtet, samt sammendrag av foredragene (manuskriptene) som er gjengitt i sin helhet.  I regi av Referansegruppe for ekstern kvalitetssikring i virologi og serologi ble det holdt strategimøte om den 29. oktober 2015.

Nedlastbar.

Bestill

Last ned:

Sammendrag

I regi av «Referansegruppe for ekstern kvalitetssikring i virologi og serologi» ble det holdt strategimøte om «Laboratorieberedskap ved nye og utbruddsaktuelle virusinfeksjoner» den 29. oktober 2015 ved Gjestehuset, Lovisenberg, i Oslo.

Bakgrunnen for valg av tema var at det den siste tiden har blitt rapportert om flere utbrudd av nye «emerging» og kjente «re-emerging» virus. Det store ebolautbruddet i Vest-Afrika i 2014, samt oppdagelsen av et nytt coronavirus som ga alvorlig luftveisinfeksjon i 2012, viste behovet for beredskap innen dette feltet. Siden det kreves nær kommunikasjon med Folkhälsomyndigheten i Sverige vedrørende diagnostikk av viral blødningsfeber ble foredragsholder fra Stockholm invitert. Intensjonen med programmet var å sette fokus på utbruddsaktuelle virusinfeksjoner men ikke å gi en fullstendig oversikt over feltet.

Rapporten inneholder oppsummering og anbefalinger slik det kom fram på møtet, samt sammendrag av foredragene (manuskriptene) som er gjengitt i sin helhet. I tillegg har det etter tillatelse fra foredragsholderne blitt vedlagt bildene fra presentasjonene på møtet.