Hopp til innhold

Valgte elementer er lagt i handlekurven

Gå til handlekurv
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Rapport

Blir vi syke av norsk kjøtt?

  • Utgitt: 2008
  • Forfattere: Georg Kapperud med flere.

Norge har en av Europas laveste forekomster av smitte fra matvarer og dyr. Rapporten diskuterer hvilken betydning norskprodusert kjøtt har som smittekilde sammenlignet med andre næringsmidler. Epidemiologiske undersøkelser og overvåking utført ved Folkehelseinstituttet viser at norsk kjøtt er en viktig smittekilde for enkelte sykdommer.


Bestill

Last ned:

Sammendrag

Flere av sykdommene kan imidlertid smitte også gjennom andre næringsmidler enn kjøtt, for eksempel drikkevann og grønnsaker, eller gjennom kontakt med smittebærende personer eller dyr. Mange av sykdomstilfellene skyldes smitte på reise i utlandet. Dessuten er ikke-desinfisert drikkevann årsak til en stor del av tilfellene.